Gyors, Tudatos, Vega

Sárgaborsó dal (főzelék)

0 hozzászólás

Sárgaborsó dal (főzelék)

Adag

4

adag
Előkészítési idő

15

minutes
Főzési idő

40

minutes
Total time

55

minutes

Hozzávalók

  • A sárgaborsóhoz:
  • 40 dkg sárgaborsó

  • 3 evőkanál kókuszzsír

  • 1 nagy fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál kurkuma

  • 2 teáskanál korinader mag

  • ½ teáskanál chili pehely

  • 2 teáskanál só

  • 1 l zöldség alaplé

  • A tálaláshoz:
  • 4-6 evőkanál görög joghurt

  • pirított magvak

  • koriander zöld

  • friss chili

Elkészítés

  • A sárgaborsót egy órára vagy akár egész éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük és átöblítjük.
  • Egy közepes lábasban felolvasztjuk a kókuszzsírt és puhára pároljuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket és 1 percig pirítjuk őket, majd beletesszük a sárgaborsót is. Összekeverjük, együtt is pirítjuk 1-2 percig, felöntjük az alaplével és fedő alatt, közepesen erős láng felett puhára pároljuk a sárgaborsót. Közben néha átkeverjük. Egy kicsit széteshet a sárgaborsó, ez pont eléggé besűríti a dalt, így nincs szükség további sűrítésre.
  • Tálaláskor joghurttal, pirított magokkal, korianderrel és chilivel díszítjük.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*