Gyors, Hétköznapra, Leves, Tudatos

Gyors édesburgonyás vöröslencseleves

0 hozzászólás

Ez egy gyors leves a hétköznapokra. Azt tudja, amit szeretnénk egy ilyen levestől: összedobáljuk a hozzávalókat és gyakorlatilag megfőzi magát. Nem kell kevergetni, habarni vagy nagyon figyelni rá, mégis finom és laktató a végeredmény. Én szeretek citrom facsarni bele a végén, ez ellensúlyozza a krémes, édeskés ízeket. Aki nem szereti a koriandert, nyugodtan cseréje petrezselyemre vagy metélőhagymára.

Gyors vöröslencse és édesburgonya leves

Adagadag
Előkészítési idő

20

minutes
Főzési idő

35

minutes
Total time

55

minutes

Hozzávalók

  • 3 evőkanál olíva olaj

  • 1 nagyobb hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál sűrített paradicsom püré

  • 1 teáskanál római kömény

  • ¼ teáskanál só

  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors

  • 1 teáskanál csiliszósz

  • 1 l csirke vagy zöldség alaplé

  • 20 dkg vöröslencse

  • 1 nagyobb sárgarépa

  • 20 dkg édesburgonya

  • 1 citrom frissen facsart leve

  • 1 nagy csokor koriander

Elkészítés

  • Az olajat egy lábasban felhevítjük és megpirítjuk rajta a finomra aprított hagymát és fokhagymát.
  • Áátesszük a sűrített paradicsomot és ezt is sötétbarnára pirítjuk.
  • Az édesburgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a lábasba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, az alaplevet, az édesburgonyát, és a vöröslencsét.
  • Fedő alatt, közepesen erős lángon készre főzzük a levest.
  • Ha kész, kevés citromlével ízesítjük és durvára aprított korianderrel tálaljuk.

Tipp

  • Édesburgonya helyett sütőtökkel is elkészíthető és természetesen remek krémleves lesz belőle, ha leturmixoljuk.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*