Hedonista, Köret, Tudatos, TV műsor, Ünnepre

Balzsamecetes, langyos burgonyasaláta

2 hozzászólás

Balzsamecetes meleg burgonyasaláta

Adag

4

adag
Előkészítési idő

30

minutes
Sütési idő

50

minutes
Total time

1

hour 

20

minutes

Hozzávalók

  • 1 kg sütni való burgonya

  • 2 teáskanál só

  • 1,5 dl balzsamecet

  • 1 teáskanál méz

  • 1 teáskanál chiliszósz

  • 50 g vaj

  • 15 dkg szeletelt mandula

  • 2 nagy fej lilahagyma

  • 4-5 gerezd fokhagyma

  • 1 csomag bébispenót

Elkészítés

  • A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk és lobogó sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és áttesszük egy tepsire. Kevés olajat locsolunk rá, megsózzuk és forró, 200 fokra előmelegített, sütőben ropogósra sütjük.
  • Közben a vajat felolvasztjuk és egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk benne a szeletelt mandulát. Ezt felhasználásig félretesszük.
  • Összekeverjük a balzsamecetet a mézzel és a chiliszósszal. A lilahagymát durván feldaraboljuk, a fokhagymagerezdeket ketté vágjuk. A hagymákat a burgonyához adjuk, majd az egészet leöntjük a balzsamecetes mázzal, összekeverjük és visszatesszük a sütőbe. További 15-20 percig sütjük, amíg bíboros barnára és ropogósra sül. A sütőből kivéve összekeverjük a pirított mandulával és a vajjal, majd forrón összeforgatjuk a bébispenóttal, így az egy kicsit összeesik. Azonnal tálaljuk.

2 hozzászólás

  1. Jól hangzik! Édesburgonyával is működhet? 🙂

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*