Az ünnepekhez az italok ugyanúgy hozzátartoznak, mint a finom falatok. Ez a margarita akár egy desszert is lehetne, ráadásul az a fajta, ami egy kicsit felfrissíti az ízlelőbimbókat a fanyarsága és a hűvössége miatt. Figyelem! Érdemes vigyázni vele, mert nagyon itatja magát, és az alkoholtartalma nem elhanyagolható. Fogyasszátok mértékkel, de ne hagyjátok ki, mert naaaagyon finom! 🙂
Grapefruit margarita
Adag
8
adagElőkészítés
20
percElkészítés
10
percTeljes elkészítési idő
30
percHozzávalók
- A sziruphoz:
1,2 dl víz
10 dkg cukor
- A koktélhoz:
5 lime
2 kg rózsaszín grapefruit
1,5 dl narancslikőr
2 dl tequila
2 dl cukorszirup
- Az összeállításhoz:
1 evőkanál reszelt lime-héj
1 evőkanál só
tört jég
grapefruit és lime a tálaláshoz
Elkészítés
- A vizet és a cukrot egy lábasban összeforraljuk, éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik a vízben. Lehűtjük és félretesszük.
- A lime héját lereszeljük, mozsárban összedolgozzuk a sóval, félretesszük.
- A grapefruitot és a lime-ot kifacsarjuk. A gyümölcsleveket turmixgépbe tesszük a sziruppal, tequilával, narancslikőrrel és nagy adag tört jéggel, és leturmixoljuk. Nagy kancsóba vékonyra szeletelt grapefruitot, lime-ot és jeget teszünk, ráöntjük a koktélt. Amikor poharakba töltjük, a sós lime-héjból adunk hozzá – akár a poharak szélét is márthatjuk a sós keverékbe.
Recept videó
Tipp:
- Ahhoz, hogy a só rátapadjon a pohár szélére, vékonyan töröljük át egy grapefruit vagy lime-szelettel, majd nyomjuk bele óvatosan a sóba.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora