Előétel, Hal, Hedonista, TV műsor, Ünnepre

Céklával pácolt lazac fűszeres palacsintával

0 hozzászólás

Ünnepi előétel csupa nagybetűvel. Hihetetlenül impozáns, igazi vendégcsalogató fogás és csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy nem nagy ördöngősség elkészíteni. A palacsintasütés gyerekjáték és a lazacpisztráng is megsül a sütőben szinte magától. Csak a pácra kell egy kicsit odafigyelni, hogy megfelelő legyen az arány a savas és az édes elemek között. Langyosan és hidegen is finom, bátran ajánlom mindenkinek (aki szereti a halat).

Céklával pácolt lazac fűszeres palacsintával

Adag

8

adg
Előkészítési idő

3

hours 
Sütési idő

30

minutes
Teljes idő

3

hours 

30

minutes

Hozzávalók

  • A lazachoz:
  • 60 dkg lazacpisztráng filé

  • 1 cékla

  • ½ l almalé

  • 5 gerezd fokhagyma

  • 1 bio citrom reszelt héja

  • 2 evőkanál frissen reszelt torma

  • só, bors

  • 1 ág kakukkfű

  • 60 g barna cukor

  • 1 evőkanál almaecet

  • A palacsintához:
  • 10 dkg zöldfűszer: petrezselyem, kapor, bazsalikom

  • 10 dkg liszt

  • ½ csomag sütőpor

  • 2 dl tej

  • 1 tojás

  • 50 g vaj


  • A tálaláshoz:
  • 4 evőkanál tejföl

  • 1 citrom frissen reszelt héja

  • kapor

Elkészítés

  • A lazacpisztráng filéket egy akkora tálba tesszük, amiben kényelmesen elférnek.
  • A céklát meghámozzuk, feldaraboljuk és a az almalével, fokhagymával, a reszelt citromhéjjal, a tormával, sóval, borssal turmixgépbe tesszük és leturmixoljuk. A céklás turmixot a halra öntjük, lefóliázzuk és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  • A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit leterítünk sütőpapírral. A halfiléket lecsepegtetjük és a tepsire fektetjük bőrös oldalukkal lefelé. A pácból 1,5 deciliternyit félreteszünk. A maradékkal 10 percenként átkenegetjük a halat sütés közben. 30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk langyosra hűlni.
  • A félretett pácléhez adjuk az ecetet és a cukrot, és egy kis lábasban sűrűre főzzük.

  • A palacsintához a zöldfűszereket felaprítjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, az olvasztott vajjal és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a sót, a tejet és a zöldfűszereket. A tojásfehérjét felverjük, ezzel is összeforgatjuk óvatosan a palacsintatésztát és kis palacsintákat sütünk.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*