Főétel, Gyerekbarát, Hétköznapra, Tészta, Tudatos, TV műsor

Rizsszem tészta sütőtökkel és sült babbal

0 hozzászólás

Ez egy téli étel – leginkább nagy séták, szánkózás vagy hógolyózás után ajánlom. Átmelegít, energiát ad megnyugtat. Szerintem jókedvre is derít, ha éppen valakinek arra van szüksége, mert nem annyira szereti a hideget. Az édeskés sütőtök összesimul a füstölt paprikával és a kérmes, néhol ropogóra sült babbal. A rizsszem tészta szinte észrevétlenül van jelen, de játékos formájával hozzáad az élményhez. Ismét egy bizonyték, hogy van élet a húson túl.

Rizsszem tészta sütőtökkel és sült babbal

Adag

6

adag
Előkészítési idő

25

minutes
Sütési idő

25

minutes
Telejes idő

50

minutes

Hozzávalók

  • 25 dkg fogkeményre főtt rizsszem tészta

  • 3 evőkanál olíva olaj

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 20 dkg sütőtök

  • 2 ág rozmaring

  • 5 evőkanál sűrített paradicsom

  • 2 dl forró víz

  • 2 fehérbab konzerv

  • 1 teáskanál só

  • frissen őrölt bors

  • ½ teáskanál füstölt fűszerpaprika

  • 20 dkg mozzarella

Elkészítés

  • A rizsszem tésztát fogkeménynél keményebbre főzzük, leszűrjük és félretesszük. Sütés közben még puhulni fog, fontos, hogy ne főzzük túl! A sütőtököt meghámozzuk.
  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, puhára pároljuk rajta a finomra aprított fokhagymát, majd rádobjuk a kockára vágott sütőtököt, sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a rozmaringot is. 4-5 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ezzel is 1 percig pirítjuk. Felöntjük vízzel, összekeverjük, hozzáadjuk a füstölt paprikát és a lecsepegtetett babkonzervet. Összekeverjük az előfőzött tésztával, majd az egészet áttesszük egy hőálló edénybe. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
  • A mozzarellát kis darabokra tépkedjük, a tészta közé dugdossuk és a hőálló tálat előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, amíg a mozzarella megolvad, a szósz besűrűsödik és a bab helyenként a tetején kicsit ropogós lesz.

Recept videó

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*