Ez egy igazi téli étel – leginkább nagy séták, szánkózás vagy hógolyózás után ajánlom. Átmelegít, energiát ad, megnyugtat. Szerintem jókedvre is derít, ha éppen valakinek arra van szüksége, mert nem annyira szereti a hideget. Az édeskés sütőtök összesimul a füstölt paprikával és a krémes, néhol ropogósra sült babbal. A rizsszemtészta szinte észrevétlenül van jelen, de játékos formájával hozzáad az élményhez. Ismét egy bizonyíték, hogy van élet a húson túl.
Rizsszemtészta sütőtökkel és sült babbal
Adag
6
adagElőkészítés
25
percSütés
20
percTeljes elkészítési idő
45
percHozzávalók
25 dkg rizsszemtészta
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
20 dkg sütőtök
2 ág rozmaring
5 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl forró víz
2 fehérbabkonzerv
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
½ teáskanál füstölt fűszerpaprika
20 dkg mozzarella
Elkészítés
- A rizsszemtésztát fogkeménynél keményebbre főzzük, leszűrjük és félretesszük. Sütés közben még puhulni fog, ezért fontos, hogy ne főzzük túl! A sütőtököt meghámozzuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, puhára pároljuk rajta a finomra aprított fokhagymát, majd rádobjuk a kockára vágott sütőtököt, sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a rozmaringot is. 4-5 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is 1 percig pirítjuk. Felöntjük vízzel, összekeverjük, hozzáadjuk a füstölt paprikát és a lecsepegtetett babkonzervet. Összekeverjük az előfőzött tésztával, majd az egészet áttesszük egy hőálló edénybe. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A mozzarellát kis darabokra tépkedjük, a tészta közé dugdossuk és a hőálló tálat előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, amíg a mozzarella megolvad, a szósz besűrűsödik, és a bab helyenként a tetején kicsit ropogós lesz.
Recept videó
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora