Desszert, Gyerekbarát, Gyors, Hedonista, TV műsor

Fűszeres morzsa körtével

0 hozzászólás

A morzsasüti, crumple vagy crisp a világ legegyszerűbb házi süteménye, ami pont akkor jön kapóra, amikor nincs kedvünk sok időt tölteni a konyhában, mégis vágyunk egy kis házi édességre. Ez most egy körtés változat, aminek a különlegessége a finomítatlan barna cukor. Ettől a gyümölcs íze mély, karamelles lesz anélkül, hogy karamellt készítenénk.

Fűszeres morzsa körtével

Adag

8

adag
Előkészítési idő

15

minutes
Sütési idő

30

minutes
Teljes idő

45

minutes

Hozzávalók

  • A körtéhez:
  • 4 piros vilmos körte

  • 15 dkg sötétbarna cukor

  • 1 csipet só

  • A morzsához:
  • 10 dkg sima liszt

  • 10 dkg tönköly búzaliszt

  • 5 dkg cukor

  • ½ teáskanál őrölt fahéj

  • 10 dkg dió

  • 12 dkg vaj

Elkészítés

  • A körték magházát kivágjuk, a gyümölcsöt kis darabokra vágjuk és összekeverjük a sóval és a cukorral. Minél sötétebb barnacukrot használunk, annál finomabb lesz.
  • A morzsa hozzávalóit keverőtálba tesszük és kézzel összemorzsoljuk. Vagy használhatunk késes aprítót is.
  • Kis szuflé formákat kivajazunk, 1-1 evőkanálnyi gyümölcsöt teszünk bele és a tetejére morzsát kanalazunk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.Ha nem szeretnénk egyszemélyes adagokat sütni, tehetjük 20×30 cm-es hőálló edénybe is.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*