Főétel, Gyerekbarát, Hétköznapra, Tudatos, TV műsor

Falafel humusz tál

0 hozzászólás

Falafel humusz tál

Servings

6

adag
Előkészítési idő

1

hour 
Sütési idő

20

minutes
Teljes idő

1

hour 

20

minutes

Hozzávalók

  • A falafel mixhez:
  • A falafelhez:

  • 50 dkg csicseriborsó liszt

  • 15 dkg száraz csicseriborsó

  • 1,5 evőkanál só

  • 1,5 evőkanál szárított petrezselyem

  • 2 teáskanál őrölt római kömény

  • 2 teáskanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál őrölt koriander

  • 1,5 teáskanál sütőpor

  • A humuszhoz:
  • 500 g főtt csicseriborsó (vagy 2 konzerv lecsepegtetve)

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál nagyszemű tengeri só

  • 60 ml frissen facsart citromlé

  • 150 g tahini (szezámpaszta)

  • A tálaláshoz:
  • 1 csomag pita

  • 2 db paradicsom

  • 1 kígyóuborka

  • olíva olaj, cayenne chili, finomra aprított petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  • A humuszhoz a fokhagymát a sóval pépesre zúzzuk mozsárban. A tahinivel és citromlével turmixgépbe tesszük és leturmixoljuk. Hideg vizet adunk hozzá, ettől még krémesebb lesz. Hozzáadjuk a csicseriborsót, majd ízesítjük és selymesre turmixoljuk.
  • A falafelhez a száraz csicseriborsót 1 órára beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. Az összes többi hozzávalóval késes ropotgépbe tesszük és durvára daráljuk. Felhasználásig befőttesüvegbe tesszük a keveréket és a hűtőben tároljuk. Elkészítés előtt 20 dkg falafel keverékhez kb. 1,5 forró vizet adunk és 20 percig állni hagyjuk, hogy formázható masszát kapjunk. Golyókat formázunk a falafel masszából és ezeket kevés forró olajban kisütjük.
  • A humuszt kikenjük egy tányérba, elrendezzük rajta a falafelt. Finomra vágott paradicsommal, kígyóuborkával, tahinivel, olíva olajjal és petrezselyemmel díszítjük. Pitával fogyasztjuk.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*