Főétel, Grill, Tudatos, TV műsor

Céklaburger

0 hozzászólás

A céklaburger titka az, hogy a céklával ne úgy bánjunk mint a hússal. Ezt a pogácsát ugyanis nem lehet túlsütni, sőt, pont akkor jó, ha a külső kéreg egészen vastag lesz, hogy a pogácsa belseje is át tudjon sülni. Így az eredmény egy ízletes, krémes állagú céklapogácsa lesz, ropogós külső kéreggel. Ezt nagyon jól kiegészíti a spenótos fetkrém és a harsány izű csíra.

Céklaburger

Adag

4

adag
Előkészítési idő

30

minutes
Sütési idő

25

minutes
Total time

55

minutes

Hozzávalók

  • A céklapogácsához:

  • 2 evőkanál olíva olaj

  • 1 hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál édeskömény mag

  • 25 dkg főtt bulgur (kb. 12 dkg nyers)

  • 2 közepes cékla reszelve

  • 50 g lenmag

  • 1 csokor kapor

  • 1 tojás

  • 65 g tönkölybúza liszt

  • só, bors

  • A fetakrémhez:
  • 10 dkg feta sajt

  • 2 evőkanál görög joghurt

  • 1 kezeletlen citrom

  • 10 dkg bébispenót

  • A burgerhez:
  • 1 csomag brokkoli- vagy retekcsíra

  • 4 hamburger zsemle

Elkészítés

  • A hagymát és a fokhagymát finomra pirítjuk. Egy serpenyőbe tesszük az olajat, felhevítjük. Megpirítjuk rajta az édeskömény magot, majd a hagymát és a fokhagymát is. A céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  • Késes robotgépbe tesszük a céklát, a pirított hagymát, fokhagymát, a lenmagot, a tojás és a főtt bulgurt. Összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, az aprított kaprot, sózzuk és borsozzuk, majd újra összedolgozzuk.
  • Pogácsákat formázunk belőle és serpenyőben, többször átforgatva 20-25 perc alatt kisütjük.
  • Közben a spenótot leforrázzuk, kinyomkodjuk és a fetakrém hozzávalóival egy keverőtálban összekeverjük.
  • Összeállítjuk a hamburgereket: egy buciba kenünk a fetakrémből, ráteszünk egy adag csírát, a céklapogácsát és egy újabb adag krémet. Végül befedjük a kettévágott buci tetejével.

Tipp

  • Nem baj, ha szinte feketére sült a céklapogácsa külseje, igazán akkor lesz jó!

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*