Céklaburger spenótos fetakrémmel

A céklaburger titka az, hogy a céklával ne úgy bánjunk mint a hússal. Ezt a pogácsát ugyanis nem lehet túlsütni, sőt, pont akkor jó, ha a külső kéreg egészen vastag lesz, hogy a pogácsa belseje is át tudjon sülni. Így az eredmény egy ízletes, krémes állagú céklapogácsa lesz, ropogós külső kéreggel. Ezt nagyon jól kiegészíti a spenótos fetakrém és a harsány ízű csíra.

Céklaburger spenótos fetakrémmel

Céklaburger spenótos fetakrémmel

Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Sütés

25

perc
Teljes elkészítési idő

55

perc

Hozzávalók

  • A céklapogácsához:

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál édesköménymag

  • 25 dkg főtt bulgur (kb. 12 dkg nyers)

  • 2 közepes cékla reszelve

  • 50 g lenmag

  • 1 csokor kapor

  • 1 tojás

  • 65 g tönkölybúzaliszt

  • só, bors

  • A fetakrémhez:
  • 10 dkg feta sajt

  • 2 evőkanál görög joghurt

  • 1 kezeletlen citrom

  • 10 dkg bébispenót

  • A burgerhez:
  • 1 csomag brokkoli- vagy retekcsíra

  • 4 hamburgerzsemle

Elkészítés

  • A hagymát és a fokhagymát finomra pirítjuk. Egy serpenyőbe tesszük az olajat, felhevítjük. Megpirítjuk rajta az édesköménymagot, majd a hagymát és a fokhagymát is. A céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  • Késes robotgépbe tesszük a céklát, a pirított hagymát, fokhagymát, a lenmagot, a tojást és a főtt bulgurt. Összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, az aprított kaprot, sózzuk és borsozzuk, majd újra összedolgozzuk.
  • Pogácsákat formázunk belőle, és serpenyőben többször átforgatva 20-25 perc alatt kisütjük.
  • Közben a spenótot leforrázzuk, kinyomkodjuk és a fetakrém hozzávalóival egy keverőtálban összekeverjük.
  • Összeállítjuk a hamburgereket: egy buciba kenünk a fetakrémből, ráteszünk egy adag csírát, a céklapogácsát és egy újabb adag krémet. Végül befedjük a kettévágott buci tetejével.

Tipp:

  • Nem baj, ha szinte feketére sült a céklapogácsa külseje, igazán akkor lesz jó!

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Marbella csirke

Marbella csirke

Amerikai klasszikus a nyolcvanas évekből – csirke gazdag boros, aszalt gyümölcsös mártásban.

Sültbrokkoli-saláta fetával

Sültbrokkoli-saláta fetával

Extra köretnek, de magában vagy egy szelet hússal önálló fogásként is simán megállja a helyét ez a sültbrokkoli-saláta.

Kakukkfüves gombaleves

Kakukkfüves gombaleves

Klasszikus gombaleves, ahogy azt kell – sokféle, jó alaposan lepirított gombával és kakukkfűvel.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes