Főétel, Hedonista, Tészta

Lasagne sütőtökös besamellel, gombával és spenóttal

0 hozzászólás

A sütőben helyenként ropogósra sült tésztacsücskök, a nyúlós sajt és a krémes töltelék garantálják, hogy egy kicsit jobban érezzük magunkat egy hideg, téli napon… főleg, ha még sütőtök is van a dologban. Egy sütőtökös besamellel készült, spenóttal és pirított gombával rétegezett lasagne szerintem remek megoldás ilyenkor, már csak azért is, mert amíg készül csodás illatok lengik be a laskát és a sütő bemelegíti a konyhát. Az ilyen főzésekből lesznek kedves gyerekkori emlékek. (X)

Lasagne sütőtökös besamellel, gombával és spenóttal

Adagadag
Előkészítési idő

45

minutes
Sütési idő

50

minutes
Total time

1

hour 

35

minutes

Hozzávalók

  • 20 dkg lasagne tészta

  • 6 dl langyos tej

  • 3 evőkanál liszt

  • 3 evőkanál vaj

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 30 dkg könnyen olvadó, reszelt sajt

  • só, őrölt szerecsendió ízlés szerint

  • 2 evőkanál vaj

  • 30 dkg leveles spenót

  • 30 dkg (vargánya) gomba

  • 30 dkg sült sütőtök

  • 20 dkg könnyen olvadó, reszelt sajt

Elkészítés

  • Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet és az apróra tört fokhagymát, kicsit pirítjuk, de nem hagyjuk, hogy színt kapjon, majd felöntjük a tejjel és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, kevergetve felolvasztjuk a mártásban, majd fűszerezzük őrölt szerecsendióval és sóval.
  • Egy serpenyőben vajat forrósítunk, a megmosott, megtisztított spenótleveleket átforgatjuk. Hozzákeverjük a sajtos besamel egyharmadát. Az összetört sütőtökhöz keverjük a maradék besamel felét.
  • A serpenyőbe vaj és olaj keverékén lepirítjuk a gombaszeleteket.
  • Egy hőálló edényt kivajazunk, majd rétegezve összeállítjuk a lasagnét: az edény aljára két evőkanál besamelt teszünk, majd jöhetnek a lasagne lapok a sütőtökös és spenótos krémekkel. Közé rétegezzük a pirított gombát is. Végül a tetejére öntjük a maradék besamelt, megszórjuk pár evőkanál reszelt sajttal és kb. 50 perc alatt készre sütjük. Frissen, forrón tálaljuk.

Recept videó

A bejegyzést a Tognana támogatta.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*