Desszert, Gyors, Hedonista, TV műsor

Kávés vajas keksz

0 hozzászólás

Ez a vajas keksz az egyik kedvenc alapreceptem, egyszerűen elronthatatlan. Most frissen őrölt kávéval ízesítettem, ami nem csak ízében ad hozzá, hanem a vizuális élményt is fokozza – a kávépöttyök annyira szépek! Nem kell bele túl sok kávé, pont az a lényeg, hogy a vaj és az enyhe kávé íz kellemesen összesimuljanak. Nem baj persze, ha két keksz közé sűrű csokikrémet töltünk, de az már a haladó hedonisták szintje!

Kávés vajas keksz

Adag

24

darab
Előkészítési idő

50

minutes
Sütési idő

10

minutes
Total time

50

minutes

Hozzávalók

  • 22,5 dkg puha vaj

  • 20 dkg cukor

  • 2 tojás

  • 2 evőkanál őrölt kávé

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 30 dkg liszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 csipet só

Elkészítés

  • A vajat és a cukrot robotgépben habosra keverjük.
  • Egy keverőtálban simára keverjük a tojást a vaníliával és a kávéval. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  • A tojásos keveréket a robotgépbe tesszük és kikeverjük a habosra vert vajjal és cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a száraz hozzávalókat is.
  • Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni a tésztát, majd lisztezett felületen 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszúrjuk.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a kekszeket sütőpapírral leterített tepsire tesszük és 8-10 perc alatt készre sütjük.

Recept videó

Tipp

  • Ha szeretnéd csokikrémmel is megtölteni a kekszeket, 1 dl tejszínt melegíts fel forráspontig, 10 dkg étcsokoládét tördelj apró darabokra, öntsd le a forró tejszínnel és keverd simára. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, kenj meg vele egy kekszet és boríts rá egy másikat.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*