Kávés-vajas keksz

Ez a vajas keksz az egyik kedvenc alapreceptem, egyszerűen elronthatatlan. Most frissen őrölt kávéval ízesítettem, ami nem csak ízben ad hozzá, hanem a vizuális élményt is fokozza – a kávépöttyök annyira szépek! Nem kell bele túl sok kávé, pont az a lényeg, hogy a vaj és az enyhe kávéíz kellemesen összesimuljanak. Nem baj persze, ha két keksz közé sűrű csokikrémet töltünk, de az már a haladó hedonisták szintje!

Kávés-vajas keksz

Kávés-vajas keksz

Adag

24

darab
Előkészítés

50

perc
Sütés

10

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

Hozzávalók

  • 22,5 dkg puha vaj

  • 20 dkg cukor

  • 2 tojás

  • 2 evőkanál őrölt kávé

  • 1 teáskanál vaníliakivonat

  • 30 dkg liszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 csipet só

Elkészítés

  • A vajat és a cukrot robotgépben habosra keverjük.
  • Egy keverőtálban simára keverjük a tojást a vaníliával és a kávéval. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  • A tojásos keveréket a robotgépbe tesszük, és kikeverjük a habosra vert vajjal és cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a száraz hozzávalókat is.
  • Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni a tésztát, majd lisztezett felületen 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszúrjuk.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a kekszeket sütőpapírral leterített tepsire tesszük és 8-10 perc alatt készre sütjük.

Recept videó

Tipp:

  • Ha szeretnéd csokikrémmel is megtölteni a kekszeket, 1 dl tejszínt melegíts fel forráspontig, 10 dkg étcsokoládét tördelj apró darabokra, öntsd le a forró tejszínnel és keverd simára. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, kenj meg vele egy kekszet, és boríts rá egy másikat.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes