Főétel, Grill, Hedonista, TV műsor

Fűszeres, grillezett csirkeszárnyak

0 hozzászólás

Ki mondta, hogy a grillezés kizárólag nyári műfaj? Most, amikor ezeket a sorokat írom, december van és éppen leesett az első hó, de ez nem gátol meg abban, hogy este ezeket a fűszeres csirkeszárnyakat ropogtassuk egy jó csípős mártogatós társaságában. A mártogatós lesz a pác is, így nagyobb adagot készítek belőle és a felét elteszem, amíg kisülnek a szárnyak. Egy asztali grill nagyon jó szolgálatot tesz télen, ha nem akartok a teraszon fagyoskodni, amíg megsülnek a csirkeszárnyak.

Fűszeres, grillezett csirkeszárnyak

Adagadag
Előkészítési idő

20

minutes
Sütési idő

25

minutes
Pihentetési idő

1

minute
Total time

1

hour 

45

minutes

Hozzávalók

  • 20 dkg Erős Pista

  • 1 dl olíva olaj

  • 1 nagy csokor petrezselyem

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál gránátalma szirup (vagy méz)

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika

  • 1 kg csirkeszárny

Elkészítés

  • A petrezselymet finomra aprítjuk, a fokhagymát a sóval mozsárban pépesre törjük. A csirkeszárnyak kivételével a pác/mártogatós hozzávalóit összekeverjük. Kb. 1,5 deciliternyit félreteszünk belőle mártogatósnak, ezt felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  • A maradék páccal bekenjük a csirkeszárnyakat és legalább egy órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • Ezután a csirkeszárnyakat nyársra húzzuk – nyársanként 4-6 darabot, majd ezeket asztali vagy kerti grillen, gyakran forgatva 20-25 perc alatt készre sütjük. A félretett mártogatóssal tálaljuk és tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel vagy korianderrel. Pár csepp citromlé se rontja el.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*