Saláta, Tudatos, TV műsor, Vega

Sült céklasaláta kávéval, kecskasajttal

0 hozzászólás

Első olvasatra talán meglepő lehet a kávé és a cékla párosítása, de annyira jól működik, hogy egyből kétszer is szerepel a kávé a receptben. Egyszer a sült céklák és répák ízesítésére használt fűszerkeverékben, később a salátaöntetbe is kevertem egy kevés presszókávét, hogy fokozzam az ízhatást. (x)

Sült céklasaláta kávéval, kecskasajttal

Adag

2

adag
Előkészítési idő

20

minutes
Sütési idő

30

minutes
Total time

50

minutes

Hozzávalók

  • A zöldségekhez:
  • 2 cékla

  • 1 csomag színes répa

  • 2 evőkanál olíva olaj

  • 1 evőkanál kávés fűszerkeverék

  • A salátához:
  • 1 csomag vegyes színes salátalevél

  • 15 dkg puha kecskesajt

  • 5 dkg száraz serpenyőben lepirított dió

  • Az öntethez:
  • 25 ml espresso

  • 50 ml balzsamecet

  • 1 teáskanál méz

  • ½ kezeletlen narancs reszelt héja

  • 2 evőkanál friss facsart narancslé

  • 2-3 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

  • A céklát falatnyi darabokra vágjuk, a répát hasábokra. Összeforgatjuk a fűszerkeverékkel és az olíva olajjal, hőálló edénybe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük – kb. 25 perc.
  • Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük vagy kis befőttesüvegben összerázzuk. Közvetlenül a tálalás előtt az öntet felével összeforgatjuk a salátaleveleket, elrendezzük rajta a sült zöldségeket, rámorzsoljuk a diót és a kecskesajtot. A végén a maradék öntettel meglocsoljuk.

Recept videó

A receptet a Costa támogatta.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*