A befőzési szezon véget ért már, de még a karácsonyi hajrá előtt szoktam készíteni egy nagyobb adag almaszószt, mert ez bármikor kisegít, ha a sült hús mellé adnék valamit, vagy egy gyors süteményhez töltelékként használnám. Önmagában is nagyon finom, ha például csak egy kekszet eszem mellé. Most még csodálatosan friss az alma és a körte is, érdemes belőlük bespájzolni.
Gyömbéres almaszósz
Adag
12
adagElőkészítés
10
percFőzés
25
percTeljes elkészítési idő
35
percHozzávalók
1 kg alma
csipetnyi só
5 evőkanál barna cukor
késhegynyi őrölt gyömbér
1 kis darab friss gyömbér reszelve
½ citrom leve
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, kidobjuk.
- Egy közepes lábasban az almát a sóval, a cukorral, az őrölt fahéjjal, a citromlével, a gyömbérrel és kb. 1 dl vízzel puhára pároljuk, végül botmixerrel pürésítjük.
- Felhasználásig félretesszük vagy befőttesüvegbe töltjük, és a hűtőben tároljuk. Kb. 1 hétig eláll.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora