Gyerekbarát, Hétköznapra, Tudatos

Gyömbéres almaszósz

0 hozzászólás

A befőzési szezon véget ért már, de még a karácsonyi hajrá előtt szoktam készíteni egy nagyobb adag almaszószt, mert ez bármikor kisegít, ha a sült hús mellé adnék valamit vagy egy gyors süteményhez töltelékként használnám. Önmagában is nagyon finom, ha például csak egy kekszet eszem mellé. Most még csodálatosan friss az alma és a körte is, érdemes belőlük bespájzolni.

Gyömbéres almaszósz

Adag

12

adag
Előkészítési idő

10

minutes
Főzési idő

25

minutes
Teljes idő

35

minutes

Hozzávalók

  • 1 kg alma

  • csipetnyi só

  • 5 evőkanál barna cukor

  • késhegynyi őrölt gyömbér

  • 1 kis darab friss gyömbér reszelve

  • ½ citrom leve

Elkészítés

  • Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, kidobjuk.
  • Egy közepes lábasban az almát a sóval, a cukorral, az őrölt fahéjjal, a citromlével, a gyömbérrel és kb. 1 dl vízzel puhára pároljuk, végül botmixerrel pürésítjük.
  • Felhasználásig félretesszük, vagy befőttesüvegbe töltjük, és a hűtőben tároljuk. Kb. 1 hétig eláll.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*