Desszert, Gyerekbarát, Gyors

Datolyás keksz

0 hozzászólás

Ezek a kekszek akár 10 napig is megőrzik állagukat. A datolyának köszönhetően egyszerre édesek és egy egészen picit savanykásak, a világos rozsliszt miatt pedig jó mély, komplex ízűek. A rozsliszt és a datolya külön-külön is a kevésbé hétköznapi alapanyagok közé tartoznak, ebben a kekszben pedig igazán jó párost alkotnak, érdemes beszerezni őket. Nem muszáj mindenkinek az orrára kötni, hogy datolyával édesítettük a kekszet, mert van, aki emiatt nem szívesen kóstolná meg… pedig akkor valami igazán finom dologról maradna le.

Datolyás keksz

Difficulty: Könnyű
Adag

25

darab
Előkészítési idő

10

minutes
Sütési idő

17

minutes
Total time

30

minutes

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 15 db magozott datolya (35 dkg)

  • 70 g barna cukor

  • 12 dkg vaj

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • 12 dkg világos rozsliszt

  • 3 dkg sima liszt

  • 1 tojás

Elkészítés

  • datolyát kimagozzuk, a vajjal és a cukorral kis lábasba tesszük és addig melegítjük, amíg a vaj és a cukor felolvadnak. Ezután botmixerrel pürésítjük és hagyjuk kihűlni.
  • Ha lehűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval és ruganyos masszát gyúrunk belőle.
  • Diónyi golyókat formázunk belőle majd ezeket sütőpapírral leterített tepsire tesszük és azon kicsit kilapítjuk a kekszeket.
  • 160 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt sütjük készre. Akkor jó, ha kicsit puha marad, ez nem ropogós keksz.

Tipp

  • Ízlés szerint fűszerezhetjük is egy kevés fahéjjal, vaníliával, ezeket a datolyához adjuk pürésítés előtt.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*