Hétköznapra, Leves, Tudatos, Vega, Videó

Sült sárgarépakrémleves almával

0 hozzászólás

Meglepő érzés megkóstolni ezt a levest, annyira összetett és gazdag az íze! Nem kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló, csak ügyesen kell válogatni az otthon található fűszerek és a szezon zöldségei, gyümölcsei közül. A sütés miatt az ízek sokkal jobban kikerekednek, és még így sem tart 30-40 percnél tovább az elkészítése. Méltó párja ez a leves a kicsit már csípős, de pompás ősznek, próbáljátok ki ti is. (X)

Sült sárgarépakrémleves almával

Adag

4

Adag
Előkészítési idő

10

minutes
Sütés/főzési idő

30

minutes
Teljes idő

40

minutes

Hozzávalók

  • Az almához és a répához:

  • 50 dkg sárgarépa

  • 25 dkg alma

  • ½ teáskanál őrölt gyömbér

  • 1 teáskanál római kömény

  • ½ teáskanál csilipehely

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál frissen őrölt bors

  • 1 evőkanál méz

  • 3 evőkanál étolaj

  • Az alapléhez:
  • 2 evőkanál vaj

  • 1 hagyma

  • 1 babérlevél

  • 7,5 dl csirke alaplé

  • 2,5 dl víz

  • A tálaláshoz:
  • 3 evőkanál török mogyoró

  • Néhány darab sült répa

Elkészítés

  • A sárgarépát és az almát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk vágjuk. A fűszereket, az olajat és a mézet összekeverjük és összeforgatjuk a répával és az almával.
  • Hálló tálba vagy sütőlapra tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt puhára sütjük.
  • Az apróra vágott hagymát a babérlevéllel, a vajon puhára pároljuk. Felöntjük az alaplével, vízzel és pár perc alatt összeforaljuk.
  • Ha a répa és az alma puhára sült, áttesszük egy lábasba (néhány hasábot félreteszünk), felöntjük az alaplé felével és elkezdjük pürésíteni. Folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplét, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.
  • A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, a kész levesre szórjuk, melléteszünk pár darabot a sült répából, almából és tálaljuk.

Recept videó

Tipp

  • Petrezselyemgyökérrel, körtével és dióval is érdemes kipróbálni, ha egy egészen más karakterű, hasonlóan fimon levest szeretnél.

A bejegyzést a Tognana támogatta.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*