Sültsárgarépa-krémleves almával

Meglepő érzés megkóstolni ezt a krémlevest, annyira összetett és gazdag az íze! Nem kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló, csak ügyesen kell válogatni az otthon található fűszerek és a szezon zöldségei, gyümölcsei közül. A sütés miatt az ízek sokkal jobban kikerekednek, és még így sem tart 30-40 percnél tovább az elkészítése. Méltó párja ez a leves a kicsit már csípős, de pompás ősznek, próbáljátok ki ti is.

Sültsárgarépa-krémleves almával

Sültsárgarépa-krémleves almával

Adag

4

Adag
Előkészítés

10

perc
Sütés-főzés

30

perc
Teljes elkészítési idő

40

perc

Hozzávalók

  • Az almához és a répához:
  • 50 dkg sárgarépa

  • 25 dkg alma

  • ½ teáskanál őrölt gyömbér

  • 1 teáskanál római kömény

  • ½ teáskanál chilipehely

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál frissen őrölt bors

  • 1 evőkanál méz

  • 3 evőkanál étolaj

  • Az alapléhez:
  • 2 evőkanál vaj

  • 1 hagyma

  • 1 babérlevél

  • 7,5 dl csirkealaplé

  • 2,5 dl víz

  • A tálaláshoz:
  • 3 evőkanál török mogyoró

  • néhány darab sült répa

Elkészítés

  • A sárgarépát és az almát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk vágjuk. A fűszereket, az olajat és a mézet összekeverjük, és összeforgatjuk a répával és az almával.
  • Hőálló tálba vagy sütőlapra tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt puhára sütjük a répát, almát.
  • Az apróra vágott hagymát a babérlevéllel a vajon puhára pároljuk. Felöntjük az alaplével, vízzel, és pár perc alatt összeforraljuk.
  • Ha a répa és az alma puhára sült, áttesszük egy lábasba (néhány hasábot félreteszünk), felöntjük az alaplé felével, és elkezdjük pürésíteni. Folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplét, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.
  • A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, a kész levesre szórjuk, melléteszünk pár darabot a sült répából, almából és tálaljuk.

Recept videó

Tipp:

  • Petrezselyemgyökérrel, körtével és dióval is érdemes kipróbálni, ha egy egészen más karakterű, hasonlóan finom levest szeretnél.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsoraötletek

Rizs bowl zöldségekkel

Rizs bowl zöldségekkel

Villámgyors maradékmentő ebéd – elég mindent a tálba dobálni, meglocsolni egy öntettel, ami feldobja, és kész is a bowl!

Fűszeres pulykatekercs

Fűszeres pulykatekercs

Pulykatekercs fűszerpasztával töltve – szaftos, ízgazdag és jó sok vendégnek elég lesz, szóval éppen ideális az ünnepi asztalra.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes