Grill, Gyors, Vendégváró falat

Töltött, grillezett gomba

0 hozzászólás

Az őszi grillszezon egyik főszereplője a gomba. Magas fehérje tartalma miatt húspótló is lehet, de köretként is sokan szeretik a változatosan elkészíthető gombákat. Nem igazán gyerekbarát alapanyag, de érdemes vele kísérletezni, az én gyerekeim néha ezt is elfogyasztják, ha épp olyanjuk van – ez a recept például bevált. Jó nagy gombafejeket érdemes választani, mert sütés közben összemennek.

Töltött, grillezett gomba

Adag

4

adag
Előkészítési idő

15

minutes
Sütési idő

15

minutes
Teljes idő

30

minutes

Hozzávalók

  • A gombához:

  • 8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke)

  • 1 evőkanál szójaszósz

  • 1 evőkanál balzsamecet

  • 2 evőkanál olíva olaj

  • A töltelékhez:

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 15 dkg főtt sonka

  • 15 dkg reszelt sajt

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

  • A gombafejeket legalább 1 órára bepácoljuk a szójaszósz, balzsamecet, olíva olaj és finomra reszelt fokhagyma keverékébe.
  • Lecsepegtetjük, majd forró grillre tesszük és puhára sütjük.
  • Közben lepirítjuk a kis kockára vágott sonkát és összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal. A forró gombafejekbe töltjük és azonnal tálaljuk húsok mellé köretnek vagy előételnek. Sörkorcsolyának sem rossz!

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*