Hedonista, Hétköznapra, Reggeli

Datolyás kesudió vaj

0 hozzászólás

Kesudióból talán a legegyszerűbb magvajat készíteni, mert nagyon gyorsan és könnyedén krémesedik, gyakran szoktam más olajos magvakkal is keverni, mert csodás állagot ad. Most medjool datolyával és egy kevés datolya sziruppal dolgoztam össze és az eredménnyel nagyon elégedett vagyok. Piritósra, kekszre kenve tartalmas, különleges reggeli vagy uzsonna készülhet belőle és nagyon jól illik mellé egy csésze kávé a datolya miatt.

Datolyás kesudió vaj

Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Cooking timeminutes
Total time

15

minutes

Hozzávalók

  • 20 dkg natúr kesudió

  • 6 db kimagozott datolya (medjool fajta lehetőleg)

  • ½ dl datolya szirup (vagy juharszirup vagy méz)

  • 1 evőkanál hideg víz

  • ¼ kiskanál só

Elkészítés

  • kesudiót serpenyőben átpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon, majd a datolyával együtt késes apírtógépbe tesszük és 2-3 percig pulzálva aprítjuk, amíg elkezd krémesedni.
  • Hozzáadjuk a szirupot, a vízet és a sót és addig turmixoljuk, amíg krémes lesz. Pirítóssal, keksszel fogyasztjuk.

Tipp

  • Datolyaszirupot arab fűszereseknél vagy delikátesz boltokban találsz, Silan néven is keresheted. Érdemes beszerezni, mert semmihez nem hasonlítható az íze, palacsintára vagy műzlire, zabkására cspegtetve is nagyon finom, természetes édesítő és ízesítő.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*