Datolyás kesudióvaj

Kesudióból talán a legegyszerűbb magvajat készíteni, mert nagyon gyorsan és könnyedén krémesedik, gyakran szoktam más olajos magvakkal is keverni, mert csodás állagot ad. Most medjool datolyával és egy kevés datolyasziruppal dolgoztam össze, és az eredménnyel nagyon elégedett vagyok. Pirítósra, kekszre kenve tartalmas, különleges reggeli vagy uzsonna készülhet belőle, és nagyon jól illik mellé egy csésze kávé a datolya miatt.

Datolyás kesudióvaj

Datolyás kesudióvaj

Adag

8

adag
Teljes elkészítési idő

15

perc

Hozzávalók

  • 20 dkg natúr kesudió

  • 6 db kimagozott datolya (lehetőleg medjool fajta)

  • ½ dl datolyaszirup (vagy juharszirup vagy méz)

  • 1 evőkanál hideg víz

  • ¼ kiskanál só

Elkészítés

  • A kesudiót serpenyőben átpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon, majd a datolyával együtt késes aprítógépbe tesszük, és 2-3 percig pulzálva aprítjuk, amíg elkezd krémesedni.
  • Hozzáadjuk a szirupot, a vizet és a sót, és addig turmixoljuk, amíg krémes lesz. Pirítóssal, keksszel fogyasztjuk.

Tipp:

  • Datolyaszirupot arab fűszereseknél vagy delikátesz boltokban találsz. Érdemes beszerezni, mert semmihez nem hasonlítható az íze, palacsintára vagy müzlire, zabkására csepegtetve is nagyon finom, természetes édesítő és ízesítő.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Vaníliás krémtúró

Vaníliás krémtúró

Valószínűleg a krémtúrót mindenki imádta gyerekkorában, legalábbis a bolti verziót – na, ez még annál is finomabb, ráadásul úgy ízesítjük, ahogy csak tetszik.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes