Mangalicakaraj mézes-meggyes salátával

Néha elég pár szelet hús és egy jó saláta ebédre. Nyáron friss meggyel, télen fagyasztottal készítem ezt az öntetet, ami a fanyar gyümölcstől igazán különleges lesz. Az egész 20 perc alatt elkészül, ez köszönhető a jó minőségű alapanyagoknak – a mangalicakaraj percek alatt szaftosra sül. A pirított zsályaleveleket semmiképp ne hagyjuk ki!

Mangalicakaraj mézes-meggyes salátával

Mangalicakaraj mézes-meggyes salátával

Adag

2

adag
Előkészítés

10

perc
Főzés

10

perc
Teljes elkészítési idő

20

perc

Hozzávalók

  • A húshoz:
  • 4 szelet mangalicakaraj

  • 8-10 zsályalevél

  • 2 evőkanál vaj

  • só, bors

  • 1 dl alaplé vagy víz

  • Az öntethez:
  • 1 evőkanál almaecet

  • 1 evőkanál citromlé

  • 5 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál méz

  • ½ teásakanál só

  • 10 dkg meggy

  • A salátához:
  • 5 dkg vegyes salátalevél

  • 2 dkg napraforgómag

Elkészítés

  • Először az öntetet készítjük el. A meggyet kimagozzuk. Az ecetet összekeverjük a citromlével, sóval, borssal, mézzel, majd krémesre keverjük az olajjal. Hozzáadjuk a meggyet és 15 percig állni hagyjuk.
  • Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Ropogósra sütjük benne a zsályaleveleket, majd ezeket kiszedjük és félretesszük.
  • A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ezután mindkét oldalukon magas lángon megpirítjuk őket, majd 3-4 percig az alaplével pároljuk.
  • A salátát összeforgatjuk a meggyes öntettel, megszórjuk pirított napraforgómaggal, és a sült hússal tálaljuk. Ropogós zsályalevelekkel díszítjük az ételt.

Tipp:

  • A sertés vagy mangalicakarajt ujjnyi szeletekre vágassuk a hentessel, így tényleg nagyon gyorsan elkészül serpenyőben, arra kell csak vigyázni, hogy ne szárítsuk ki. Ha tehetjük, csontos karajt vegyünk szeletben, úgy még finomabb lesz.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsoraötletek

Paradicsomos sütőtökkrémleves

Paradicsomos sütőtökkrémleves

Fűszeres sütőtökkrémleves, aminek a paradicsom ad egy vagány csavart – nagyon jól passzolnak egymáshoz, úgyhogy aki még nem próbálta, itt az ideje!

Tökfőzelék, ahogy én szeretem

Tökfőzelék, ahogy én szeretem

A rémes menzai emlékeket örökre ki lehet törölni, mert ez a tökfőzelék egészen más élmény: nincs szétfőzve, mascarponéval, friss kaporral készül.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes