Főétel, Gyors, Saláta

Serpenyős mangalica karaj salátával, meggyel, zsályával

0 hozzászólás

Néha elég pár szelet hús és egy jó saláta ebédre. Nyáron friss meggyel, télen fagyasztottal készítem ezt az öntetet, ami a fanyar gyümölcstől igazán különleges lesz. Az egész 20 perc alatt elkészül, ez köszönhető a jó minőségű alapanyagoknak – a mangalica karaj percek alatt szaftosra sül. A pirított zsályaleveleket semmiképp nem hagynám ki.

Serpenyős mangalica karaj salátával, meggyel, zsályával

Adag

2

adag
Előkészítési idő

10

minutes
Főzési idő

10

minutes
Total time

20

minutes

Hozzávalók

  • A húshoz:
  • 4 szelet mangalica karaj

  • 8-10 zsálya levél

  • 2 evőkanál vaj

  • só, bors

  • 1 dl alaplé vagy víz

  • A salátához:
  • 1 dl alaplé vagy víz

  • 5 dkg vegyes salátalevél

  • 2 dkg napraforgómag

  • 1 evőkanál almaecet

  • 1 evőkanál citromlé

  • 5 evőkanál olíva olaj

  • 1 teáskanál méz

  • ½ teásakanál só

Elkészítés

  • Először az öntetet készítjük el: A meggyet kimagozzuk. Az ecetet összekeverjük a citromlével, sóval, borssal, mézzel, majd krémesre keverjük az olajjal. Hozzáadjuk a meggyet és 15 percig állni hagyjuk.
  • Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Ropogósra sütjük benne a zsályaleveleket, majd ezeket kiszedjük és félretesszük.
  • hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ezután mindkét oldalukon magas lángon megpirítjuk őket, majd 3-4 percig az alaplével pároljuk.
  • A salátát összeforgatjuk a meggyes öntettel, megszórjuk pirított napraforgómaggal és a sült hússal tálaljuk. Ropogós zsályalevelekkel díszítjük az ételt.

Tipp

  • A sertés vagy mangalica karajt ujjnyi szeletekre vágassuk a hentessel, így tányeg nagyon gyorsan elkészül serpenyőben, arra kell csak vigyázni, hogy ne szárítsuk ki. Ha tehetjük, csontos karajt vegyünk szeletben, úgy még finomabb lesz.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*