Csirkemáj balzsamecettel és kurkumás rizzsel

Én bolondulok a csirkemájért, pedig méltatlanul keveset szerepel az étrendünkben, ez vajon miért van? Ebben a receptben egy kicsit meglepőbb ízpárosítást mutatok be, hátha sikerül meghozni a kedveteket ehhez a jó őszies ételhez. Modenai balzsamecettel készítettem el a májat jó sok hagymával és egy kis mazsolával (ami természetesen elhagyható), a kurkumás rizs pedig nagyon jól passzol hozzá. A balzsamecet fűszerként működik a receptben, remélem elhiszitek nekem, hogy érdemes kipróbálni.

Csirkemáj balzsamecettel és kurkumás rizzsel

Csirkemáj balzsamecettel és kurkumás rizzsel

Course: Ebéd, Vacsora
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés-sütés

20

perc
Teljes elkészítési idő

35

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 nagy lilahagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál aranymazsola

  • 2 + 2 evőkanál balzsamecet

  • 1/2 kg csirkemáj

  • 1 mokkáskanál durvára őrölt bors

  • 1 mokkáskanál só

  • 2 evőkanál pirított mandula vagy fenyőmag

Elkészítés

  • A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rábodbjuk a hagymát, fokhagymát és a mazsolát, és lepirítjuk.
  • Hozzáadunk 2 evőkanál balzsamecetet és elforraljuk, felkapargatjuk vele a lepirult hagymadarabokat.
  • A serpenyőbe tesszük a megtisztított májat, és 6-7 percig magas lángon pirítjuk, közben néha átforgatjuk. Hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál balzsamecetet, megsózzuk, és elzárjuk a máj alatt a lángot.
  • Kurkumás rizzsel és pirított magokkal tálaljuk

Recept videó

Tipp:

  • A kurkumás rizshez a rizst először egy evőkanál olajon lepirítjuk, majd sóval és 1 teáskanál kurkumával, kétszeres mennyiségű vízben puhára pároljuk.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Narancsos-olívaolajos sütemény

Narancsos-olívaolajos sütemény

Egyszerű kevert alaptészta, az olívaolajtól mégis nagyon izgalmas süti lesz – citrusfélékkel klasszul variálható, ez most egy narancsos verzió.

Füstöltpisztráng-krém

Nem nagy ügy összeállítani, a füstöltpisztráng-krém mégis egy csipetnyi luxust csempész akár egy hétköznapi reggelibe vagy vacsorába is.

Bajor sörperec

Bajor sörperec

Kis pepecseléssel jár, de pont a fényes máz adja a bajor sörperec lényegét, a tésztából pedig még perecgolyót is lehet készíteni.

Ünnepi kenyérkoszorú

Ez a legyezőkenyér sós és édes változatban is feldobja az ünnepi asztalt, és elegáns kísérője mindenféle krémnek, pástétomnak.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes