Főétel, Gyors, Videó

Csirkemáj balzsamecettel és kurkumás rizzsel

0 hozzászólás

Én bolondulok a csirkemájért, pedig méltatlanul keveset szerepel az étrendünkben, ez vajon miért van? Ebben receptben egy kicsit meglepőbb ízpárosítást mutatok be, hátha sikerül meghozni a kedveteket ehhez a jó őszies ételhez. Modenai balzsamecettel készítettem el a májat, jó sok hagymával és egy kis mazsolával (ami természetesen elhagyható :)), a kurkumás rizs nagyon jól passzol hozzá. A balzsamecet fűszerként működik a receptben, remélem elhiszitek nekem, hogy érdemes kipróbálni.

Csirkemáj balzsamecettel és kurkumás rizzsel

Course: Ebéd, Vacsora
Adag

4

Előkészítés

15

minutes
Főzés/sütés

20

minutes
Teljes elkészítési idő

35

minutes

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olíva olaj

  • 1 nagy lilahagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál aranymazsola

  • 2 + 2 evőkanál balzsamecet

  • 1/2 kg csirkemáj

  • 1 mokkáskanál durvára őrölt bors

  • 1 mokkáskanál só

  • 2 evőkanál pirított mandula vagy fenyőmag

Elkészítés

  • A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rábodbjuk a hagymát, fokhagymát és a mazsolát, és lepirítjuk.
  • Hozzáadunk 2 evőkanál balzsamecetet és elforraljuk, felkapargatjuk vele a lepirult hagymadarabokat.
  • A serpenyőbe tesszük a megtisztított májat és 6-7 percig magas lángon pirítjuk, közben néha átforgtajuk. Hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál balzsamecetet, megsózzuk és elzárjuk a máj alatt a lángot.
  • Kurkumás rizzsel és pirított magokkal tálaljuk

Recept videó

Tipp

  • A kurkumás rizshez a rizst először egy evőkanál olajon lepirítjuk, majd sóval és 1 teáskanál kurmkumával, kétszeres mennyiségű vízben puhára pároljuk.

A bejegyzés termékmegjelenítést tartalmaz.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*