Én bolondulok a csirkemájért, pedig méltatlanul keveset szerepel az étrendünkben, ez vajon miért van? Ebben a receptben egy kicsit meglepőbb ízpárosítást mutatok be, hátha sikerül meghozni a kedveteket ehhez a jó őszies ételhez. Modenai balzsamecettel készítettem el a májat jó sok hagymával és egy kis mazsolával (ami természetesen elhagyható), a kurkumás rizs pedig nagyon jól passzol hozzá. A balzsamecet fűszerként működik a receptben, remélem elhiszitek nekem, hogy érdemes kipróbálni.
Csirkemáj balzsamecettel és kurkumás rizzsel
Course: Ebéd, VacsoraAdag
4
adagElőkészítés
15
percFőzés-sütés
20
percTeljes elkészítési idő
35
percHozzávalók
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál aranymazsola
2 + 2 evőkanál balzsamecet
1/2 kg csirkemáj
1 mokkáskanál durvára őrölt bors
1 mokkáskanál só
2 evőkanál pirított mandula vagy fenyőmag
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rábodbjuk a hagymát, fokhagymát és a mazsolát, és lepirítjuk.
- Hozzáadunk 2 evőkanál balzsamecetet és elforraljuk, felkapargatjuk vele a lepirult hagymadarabokat.
- A serpenyőbe tesszük a megtisztított májat, és 6-7 percig magas lángon pirítjuk, közben néha átforgatjuk. Hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál balzsamecetet, megsózzuk, és elzárjuk a máj alatt a lángot.
- Kurkumás rizzsel és pirított magokkal tálaljuk
Recept videó
Tipp:
- A kurkumás rizshez a rizst először egy evőkanál olajon lepirítjuk, majd sóval és 1 teáskanál kurkumával, kétszeres mennyiségű vízben puhára pároljuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora