Desszert, Gyerekbarát

Joghurt jégkrém

0 hozzászólás

Mindig kell, hogy legyen a mélyhűtőben valamilyen pálcikás jégkrém. Ez a desszertek legegyszerűbb formája, szinte bármit lefagyaszthatunk és így könnyű irányítani, hogy mennyire bűnös az édesség, amit elfogyasztunk. Ez a görög joghurt meggyel és granolával nyáron, nagy melegeben akár reggeli is lehet.

Joghurt jégkrém

Adag

1

adag
Előkészítés

10

minutes
Főzés/sütés

2

hours 
Teljes elkészítési idő

2

hours 

10

minutes

Hozzávalók

  • 5-6 szem meggy kimagozva

  • 1 teáskanál barna cukor

  • 1,5 dl sűrű görög joghurt

  • 1,5 teáskanál méz

  • 1 evőkanál granola

Elkészítés

  • A meggyet összeforgatjuk a cukorral és egy kis lábasban addig főzzük, amíg a cukor megolvad és a meggy egy kicsit összeesik.
  • A méz felét összekeverjük a granolával, a másik felét a joghurttal.
  • Megtöltjük a jégkrémformát: alulra egy kevés joghurtot, majd a granolát, a meggyet és megint joghurtot kanalazunk. Beleszúrunk egy pálcikát és legalább 2 órát fagyasztjuk.

Tipp

  • A legjobb az, ha egész éjjel a fagyasztóban pihen a jégkrém, hogy jól kifagyjon.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*