Mindig kell, hogy legyen a mélyhűtőben valamilyen pálcikás jégkrém. Ez a desszertek legegyszerűbb formája, szinte bármit lefagyaszthatunk, és így könnyű irányítani, hogy mennyire bűnös az édesség, amit elfogyasztunk. Ez a görög joghurt meggyel és granolával nyáron, nagy melegben akár reggeli is lehet.
Meggyes-joghurtos jégkrém
Adag
1
adagElőkészítés
10
percHűtés
2
óraTeljes elkészítési idő
2
óra10
percHozzávalók
5-6 szem meggy kimagozva
1 teáskanál barna cukor
1,5 dl sűrű görög joghurt
1,5 teáskanál méz
1 evőkanál granola
Elkészítés
- A meggyet összeforgatjuk a cukorral és egy kis lábasban addig főzzük, amíg a cukor megolvad és a meggy egy kicsit összeesik.
- A méz felét összekeverjük a granolával, a másik felét a joghurttal.
- Megtöltjük a jégkrémformát: alulra egy kevés joghurtot, majd a granolát, a meggyet és megint joghurtot kanalazunk. Beleszúrunk egy pálcikát, és legalább 2 órát fagyasztjuk.
Tipp:
- A legjobb az, ha egész éjjel a fagyasztóban pihen a jégkrém, hogy jól kifagyjon, és persze más gyümölccsel is szuper lesz!
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora