Füstöltpisztráng-krém

A füstölt pisztráng csodálatos dolog! Salátákban is nagyon szeretem, de egy jó kovászos pirítósra kent füstöltpisztráng-krém olyan luxus, amit örülök, hogy megengedhetek magamnak. A krémet összeállítani nem nagy ügy, és szerencsére már egész sok helyen kapható ez a szuper alapanyag is! Uzsonnára vagy egy baráti összejövetelen pár pohár bor mellé is jó választás.

Füstöltpisztráng-krém

Füstöltpisztráng-krém

Adag

1

adag
Elkészítés

30

perc
Teljes elkészítési idő

30

perc

Hozzávalók

  • 1 teáskanál finomra aprított metélőhagyma

  • ½ kezeletlen citrom reszelt héja és leve

  • csipetnyi só

  • 160 g füstölt, bőrmentes pisztrángfilé

  • 100 g natúr krémsajt

  • 50 g görög joghurt

  • 1 kiskanál magos mustár

Elkészítés

  • A metélőhagymát egészen apróra vágjuk, a citrom héját lereszeljük.
  • A pisztrángfilét villával darabosra törjük, majd az összes hozzávalót könnyedén összekeverjük, és behűtjük.

Tipp:

  • Adjunk mellé többféle kenyeret vagy zöldséget, ha mártogatósként kínáljuk.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsoraötletek

Gránátalmás sült kacsa

Gránátalmás sült kacsa

Gránátalmás, ízletes mázzal sült kacsamell és kacsacomb, ami bármilyen ünnepi asztal méltó főszereplője lehet.

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes