Grill, Hedonista, Hús

Csirkenyársak ananásszal és banán ketchuppal

0 hozzászólás

A grillezett csirkenyárs tavasztól őszig nagy sláger nálunk. Millió változata létezik, ez most egy kicsit egzotikusabb recept. Banán ketchupot készítek, amit felhasználok a hús páchoz is, a nyársakra pedig a csirkemell mellé ananászt, hagymát és kápia paprikát húzok. Nagyon nagyon finom ízkombináció, kicsik és nagyok is szeretni fogják (ananászos pizza, ugyebár :D)

Csirkenyársak ananásszal és banán ketchuppal

Adag

4

adag
Előkészítés

20

minutes
Főzés/sütés

1

hour 

10

minutes
Pihentetési idő

2

minutes
Teljes elkészítési idő

1

hour 

30

minutes

Hozzávalók

  • A banán ketchuphoz:
  • 3 evőkanál olíva olaj

  • 1 kisebb hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál csili pehely

  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér

  • 90 g sűrített paradicsom

  • 5 érett banán (lehet barna)

  • 1,5 dl almaecet

  • 10 dkg barna cukor

  • 2 evőkanál halszósz vagy szójaszósz

  • A nyársakhoz:
  • 3-4 evőkanál banán ketchup

  • 3 evőkanál szójaszósz

  • 1 kg csirkemell filé

  • ½ kg ananász

  • 1 piros kaliforniai paprika

  • 1 fehér főzőhagyma

  • 2 evőkanál étolaj

  • só és bors

Elkészítés

  • A ketchuphoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk egy közepes lábasban. Ha puha, hozzáadjuk a csilit, a reszelt gyömbért és a sűrített paradicsomot és ezeket alaposan lepirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne égjen meg.
  • Hozzáadjuk a villával összetört banánokat, összekeverjük, majd mehet bele az ecet, a cukor és a szójaszósz is. Kb. 40 percig rotyogtatjuk, amíg egészen besűrűsödik. Botmixerrel pürésítjük, majd üvegbe töltjük és a hűtőben tároljuk, ha nem használjuk azonnal fel.
  • csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk és beleforgatjuk a banánketchup és a szójaszósz keverékébe, majd 2-8 órát pácoljuk.
  • Ezután lecsepegtetjük a csirkedarabokat és a hasonló méretűre vágott ananásszal, paprikával és hagymával nyársra húzzuk. Kevés olajjal meglocsoljuk és grillen pirosra sütjük. A maradék ketchuppal kínáljuk.

Tipp

  • Bélszínnel vagy sertésszűzzel vagy garnéla rákkal is elkészítheted.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*