Csirkenyárs ananásszal és banánketchuppal

A grillezett csirkenyárs tavasztól őszig nagy sláger nálunk. Millió változata létezik, ez most egy kicsit egzotikusabb recept. Banánketchupot készítek, amit felhasználok a húspáchoz is, a nyársakra pedig a csirkemell mellé ananászt, hagymát és kápia paprikát húzok. Nagyon-nagyon finom ízkombináció, kicsik és nagyok is szeretni fogják.

Csirkenyárs ananásszal és banánketchuppal

Csirkenyárs ananásszal és banánketchuppal

Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Főzés-sütés

1

óra 

10

perc
Pihentetés

2

óra 
Teljes elkészítési idő

3

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • A banánketchuphoz:
  • 3 evőkanál olívaolaj

  • 1 kisebb hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál chilipehely

  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér

  • 90 g sűrített paradicsom

  • 5 érett banán (lehet barna)

  • 1,5 dl almaecet

  • 10 dkg barna cukor

  • 2 evőkanál halszósz vagy szójaszósz

  • A nyársakhoz:
  • 3-4 evőkanál banánketchup

  • 3 evőkanál szójaszósz

  • 1 kg csirkemellfilé

  • ½ kg ananász

  • 1 piros kaliforniai paprika

  • 1 fehér főzőhagyma

  • 2 evőkanál étolaj

  • só és bors

Elkészítés

  • A ketchuphoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk egy közepes lábasban. Ha puha, hozzáadjuk a chilit, a reszelt gyömbért és a sűrített paradicsomot, ezeket alaposan lepirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne égjen meg.
  • Hozzáadjuk a villával összetört banánokat, összekeverjük, majd mehet bele az ecet, a cukor és a szójaszósz is. Kb. 40 percig rotyogtatjuk, amíg egészen besűrűsödik. Botmixerrel pürésítjük, majd üvegbe töltjük és a hűtőben tároljuk, ha nem használjuk azonnal fel.
  • A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, beleforgatjuk a banánketchup és a szójaszósz keverékébe, majd 2-8 órát pácoljuk.
  • Ezután lecsepegtetjük a csirkedarabokat, és a hasonló méretűre vágott ananásszal, paprikával és hagymával nyársra húzzuk. Kevés olajjal meglocsoljuk, és grillen pirosra sütjük. A maradék ketchuppal kínáljuk.

Tipp:

  • Bélszínnel, sertésszűzzel vagy garnélarákkal is elkészítheted, a chilit pedig nyugodtan kihagyhatod, ha gyerkőcöknek csinálod.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Narancsos-olívaolajos sütemény

Narancsos-olívaolajos sütemény

Egyszerű kevert alaptészta, az olívaolajtól mégis nagyon izgalmas süti lesz – citrusfélékkel klasszul variálható, ez most egy narancsos verzió.

Mogyoróvajas granola

Kipróbált házi granolarecept mogyoróvajjal, amit sokféleképpen variálhatsz annak megfelelően, hogy épp mit találsz a kamrában.

Narancskrémes palacsinta

Narancskrémes sült palacsinta

Palacsinta elegánsan – krémes, édes, a sütőben ropogósra sült szélekkel, tökéletes desszert az ünnepi asztalra vagy egy reggeli brunchra.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes