Csirkés taco grillezettbarack-salsával

A kedd esti taco vacsora ugyanúgy része lett az életünknek, mint a péntek esti mozizás és a húsmentes hétfő. Onnantól, hogy gyereked születik, megjelennek ezek a rituálék az életedben (újra), csak szülőként most már te magad vagy ezeknek az irányítója. Én hiszem, hogy ezekből az apró mozaikokból áll össze a boldog gyerekkor, de a boldog élet is. A lényeg az, hogy mostanra jó sok taco receptünk van már. Ez az egyik.

Csirkés taco grillezettbarack-salsával

Csirkés taco grillezettbarack-salsával

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Sütés

45

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

Hozzávalók

  • A tacohoz:
  • ½ kg csirkemellfilé

  • ½ teáskanál só

  • ¼ teáskanál őrölt bors

  • ½ teáskanál római kömény

  • ½ teáskanál őrölt paprika

  • 1 kápia paprika

  • 2 csöves kukorica

  • 6-8 puha tortilla

  • 10 dkg reszelt sajt

  • 2 citrom vagy lime

  • petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz

  • A salsához:
  • 2 érett barack

  • 1 nagyobb paradicsom

  • ½ zöld chili (jalapeno) vékonyan felszeletelve

  • 1 lime leve

  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

  • Előkészítjük a grillt vagy a grillserpenyőt, mert mindent ezzel készítünk el.
  • A fűszereket összekeverjük, és bedörzsöljük a csirkemelleket a keverékkel. Grillen porhanyósra sütjük a húst, ha kész, félretesszük pihenni.
  • A kápia paprikát minden oldalán feketedésig sütjük, majd egy tálba tesszük, lefóliázzuk és 15 percre félretesszük. Ezután lehúzzuk a héját, kimagozzuk, csumáját eldobjuk, a paprikát pedig feldaraboljuk.
  • A kukoricát megtisztítjuk és minden oldalán 5-5 percig sütjük, majd levesszük a grillről, és a szemeket egy éles késsel levágjuk.
  • A barackokat és a paradicsomot kettévágjuk, a barackokat kimagozzuk, majd vágott oldalukkal lefelé a grillre tesszük. Mindkét oldalukon 7-8 percig sütjük, majd feldaraboljuk és összekeverjük a salsa többi hozzávalójával.
  • Összeállítjuk a tacot: egy átmelegített tortillára teszünk a kápia paprikából, a sült kukoricából. A csirkemellet felszeleteljük és elosztjuk a tortillákon, majd megszórjuk őket reszelt sajttal. Grillezettbarack-salsával és lime-lével meglocsolva tálaljuk. Aki szereti, szórhat rá koriandert is.

Tipp:

  • A grillezett barack íze ad egy kis füstösséget a salsáhaz, ami nagyon jót tesz neki. Nem kell puhára sütni, elég csak egy kicsit megpörkölni a barackokat. A chili elhagyható, ha a gyerekek nem szeretik.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Tökfőzelék, ahogy én szeretem

Tökfőzelék, ahogy én szeretem

A rémes menzai emlékeket örökre ki lehet törölni, mert ez a tökfőzelék egészen más élmény: nincs szétfőzve, mascarponéval, friss kaporral készül.

Sültbrokkoli-saláta fetával

Sültbrokkoli-saláta fetával

Extra köretnek, de magában vagy egy szelet hússal önálló fogásként is simán megállja a helyét ez a sültbrokkoli-saláta.

Gesztenyés ravioli

Gesztenyés ravioli

Ezért a gesztenyés-ricottás ravioliért bizony megéri a házi tésztával dolgozni, mert a boltban ilyet biztosan nem találni.

Fűszeres pulykatekercs

Fűszeres pulykatekercs

Pulykatekercs fűszerpasztával töltve – szaftos, ízgazdag és jó sok vendégnek elég lesz, szóval éppen ideális az ünnepi asztalra.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes