A kedd esti taco vacsora ugyanúgy része lett az életünknek, mint a péntek esti mozizás és a húsmentes hétfő. Onnantól, hogy gyereked születik, megjelennek ezek a rituálék az életedben (újra), csak szülőként most már te magad vagy ezeknek az irányítója. Én hiszem, hogy ezekből az apró mozaikokból áll össze a boldog gyerekkor, de a boldog élet is. A lényeg az, hogy mostanra jó sok taco receptünk van már. Ez az egyik.
Csirkés taco grillezettbarack-salsával
Adag
4
adagElőkészítés
15
percSütés
45
percTeljes elkészítési idő
1
óraHozzávalók
- A tacohoz:
½ kg csirkemellfilé
½ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt bors
½ teáskanál római kömény
½ teáskanál őrölt paprika
1 kápia paprika
2 csöves kukorica
6-8 puha tortilla
10 dkg reszelt sajt
2 citrom vagy lime
petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz
- A salsához:
2 érett barack
1 nagyobb paradicsom
½ zöld chili (jalapeno) vékonyan felszeletelve
1 lime leve
só és frissen őrölt bors
Elkészítés
- Előkészítjük a grillt vagy a grillserpenyőt, mert mindent ezzel készítünk el.
- A fűszereket összekeverjük, és bedörzsöljük a csirkemelleket a keverékkel. Grillen porhanyósra sütjük a húst, ha kész, félretesszük pihenni.
- A kápia paprikát minden oldalán feketedésig sütjük, majd egy tálba tesszük, lefóliázzuk és 15 percre félretesszük. Ezután lehúzzuk a héját, kimagozzuk, csumáját eldobjuk, a paprikát pedig feldaraboljuk.
- A kukoricát megtisztítjuk és minden oldalán 5-5 percig sütjük, majd levesszük a grillről, és a szemeket egy éles késsel levágjuk.
- A barackokat és a paradicsomot kettévágjuk, a barackokat kimagozzuk, majd vágott oldalukkal lefelé a grillre tesszük. Mindkét oldalukon 7-8 percig sütjük, majd feldaraboljuk és összekeverjük a salsa többi hozzávalójával.
- Összeállítjuk a tacot: egy átmelegített tortillára teszünk a kápia paprikából, a sült kukoricából. A csirkemellet felszeleteljük és elosztjuk a tortillákon, majd megszórjuk őket reszelt sajttal. Grillezettbarack-salsával és lime-lével meglocsolva tálaljuk. Aki szereti, szórhat rá koriandert is.
Tipp:
- A grillezett barack íze ad egy kis füstösséget a salsáhaz, ami nagyon jót tesz neki. Nem kell puhára sütni, elég csak egy kicsit megpörkölni a barackokat. A chili elhagyható, ha a gyerekek nem szeretik.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora